Известие

Collapse
No announcement yet.

Bose и 166?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

С пяната не се заигравай, има голяма вероятност да омажеш говорителите и.... поиграй си малко - направи един шаблон и пробвай с някакви планки
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Че аз ще я излея на ламарината пияната равномерно ще я оставя да изсъхне после ще я моделирам с макетно ножче и чак тогава ще слагам говорителите по тоя начин с магнита на горе като на колегата и самите рапидки ще минават през пияната и после ще стягат в ламарината

Comment

Първоначално публикувано от stevasarev Покажи съобщение
        Че аз ще я излея на ламарината пияната равномерно ще я оставя да изсъхне после ще я моделирам с макетно ножче и чак тогава ще слагам говорителите по тоя начин с магнита на горе като на колегата и самите рапидки ще минават през пияната и после ще стягат в ламарината
        Първо се пробвай извън колата с това упражнение и ако успееш и прецениш, че резултата си струва тогава влез в багажника. През ръцете ми са минали хиляди флакони и те съветвам да се вслушаш в думите ми
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Cъгласен съм колега,през моите раце също са минали доста силикони пяни и други тем подобни.Има доста варианта то това всъщност трябва да стане за основа,на която да легнат говорителите (металната им част ) без да опира на самата мембрана всичко останало ще баде пробито с бургия през 4-ите дупки на говорителите ще се изберат различни по дължина рапидки и те трябва да стегнат в самата ламарина от долу

Comment

Първоначално публикувано от stevasarev Покажи съобщение
            Cъгласен съм колега,през моите раце също са минали доста силикони пяни и други тем подобни.Има доста варианта то това всъщност трябва да стане за основа,на която да легнат говорителите (металната им част ) без да опира на самата мембрана всичко останало ще баде пробито с бургия през 4-ите дупки на говорителите ще се изберат различни по дължина рапидки и те трябва да стегнат в самата ламарина от долу
            Пиши и снимай като го направиш , ще е от полза за някой след теб като реши да го прави ! Ако искаш някъде нещо да го до погледна по-монтажа ми пиши ! УСПЕХ
            Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Благодаря направя ли го ще има снимки

Comment

И като пробиеш с бургия, ако резнеш някакви тръбички (пр медни или алуминиеви) и ги боднеш през пяната да служат като дистанционни втулки ще стане доста здраво

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
                  и по менюто DSP което ти е отключено на аудио настройките (ако имаш), и е изключено - ако нямаш
                  .....
                  За тези аудио настройки ли говориш?

Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от val_mcrae Покажи съобщение
                    За тези аудио настройки ли говориш?

Да, точно тези
                    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Това са въпросните ДСП настройки,а имаш ли ДСП усилвателя?Между другото моя усилвател е думнал интеграл за предните колони и по точно преден десен канал .27 лв е интегралата на платката и частите пише Филипс на котията от горе ХЕАС айде иди се оправи

Comment

Така най-накрая намерих време да си поиграя с вапросните 2 говорителя под кората които нямаха стоики.Всичко вече е готово свирят 10 бр говорители разпределени на 6 канала с ДСП усилвател.За съжаление само ченджара няма да го бъде май май.Ще трябва да се ориентирам към лоудлинк симулатора за алфа 166.
                        Ето и малко снимки,за които ме помоли колегата,и които обещах да кача
                        Attached Files

Comment

Чудесно се е получило и най-вече изглежда стабилно ! ЧЕСТИТО свирукане сега
                          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Даа доста е стабилно 1-во това проверих като стегнах говорителите.После сложих буксите и като свирнаха проверих дали не опира някъде мембраната уви всичко беше както трябва и сега само кефффф

Comment

Колеги , да не пускам нова тема , искам да попитам нещо свързано с музиката ми .
                              При мен са 10 колоните , усилвателя го имам в багажника и ДПС настройките също . Баса думка много а е намален до край от настройките , усилва се до един момент и повече не може ( дане би да има нещо като настройка ) . Не мога да усиля музиката ( защо така ;( ) . На шофьорската врата ми се струва че не свири нищо ( ще отворя да разгледам ) или от настройките ще дам отпред и в ляво и ще видим . Посъветвайте ме от какво може да идва това с усилването ??

Така , днес свалих решетките на вратите и О ЧУДО няма колони НЯКОЙ МРЪСЕН СКАПАН ПЕ.....Т е свалил колоните . А аз се чудех що не се усилва .
                              Сега ми предстои да взема колони от морга ( но искам да са си БОСЕ ) Та ще гледам за усилватели и други , че в моргата не им пречи да ми дадът и от другите . Не мисля , че разликата ще е толкова фрапираща и ако не са Босе но пусти мерак ..... .

Пооправих и други работи по интериора ( като се поразръчках стигнах до извода , че колата не е правена с мерак - забележчици дето е имала ) . Подлакътника беше тръгнал да се разлепва и реших да го оправя . Свалих капака и какво да видя кожата залепена със каноконлит , капчица и т.н. Зор голям докато го отлепих внимателно . После малко лепилце от сорта на хелметекс и подпъхване на кожата там където И е мястото . И всичко е наред . И други дребни джунджориики .

Айде да не ви занимавам с повече глупости
                              Last edited by roverbulgaria; d.m.y г., 20:17.

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
                                Колеги , да не пускам нова тема , искам да попитам нещо свързано с музиката ми .
                                При мен са 10 колоните , усилвателя го имам в багажника и ДПС настройките също . Баса думка много а е намален до край от настройките , усилва се до един момент и повече не може ( дане би да има нещо като настройка ) . Не мога да усиля музиката ( защо така ;( ) . На шофьорската врата ми се струва че не свири нищо ( ще отворя да разгледам ) или от настройките ще дам отпред и в ляво и ще видим . Посъветвайте ме от какво може да идва това с усилването ??

Така , днес свалих решетките на вратите и О ЧУДО няма колони НЯКОЙ МРЪСЕН СКАПАН ПЕ.....Т е свалил колоните . А аз се чудех що не се усилва .
                                Сега ми предстои да взема колони от морга ( но искам да са си БОСЕ ) Та ще гледам за усилватели и други , че в моргата не им пречи да ми дадът и от другите . Не мисля , че разликата ще е толкова фрапираща и ако не са Босе но пусти мерак ..... .

Пооправих и други работи по интериора ( като се поразръчках стигнах до извода , че колата не е правена с мерак - забележчици дето е имала ) . Подлакътника беше тръгнал да се разлепва и реших да го оправя . Свалих капака и какво да видя кожата залепена със каноконлит , капчица и т.н. Зор голям докато го отлепих внимателно . После малко лепилце от сорта на хелметекс и подпъхване на кожата там където И е мястото . И всичко е наред . И други дребни джунджориики .

Айде да не ви занимавам с повече глупости
                                Колега рзаликата ще е огромна ако не намериш оригиналните говорители, а сложиш такива от кола която няма допълнителния усилвател с DSP, просто тези които ти трябват на теб са по-скоро средно-честотни и вдигат по-високи децибели от стандартните, тъй като при теб баса (ниските честоти) идва от говорителите на кората под задния прозорец, то и самия усилвател не подава ниски честоти към говорителите на вратите, а само към тези на задната кора. При стандартното озвучение говорителите на вратите хващат и ниските честоти, но немогат да развиват толко високи децибели, а ти така или инече няма как да им подадеш ниски честоти и не ти трябват. От което следва, че ако сложиш стандартни говорители звукът няма да е уравновесен, ще изпъкват ниските честоти (баса) и няма да има достатачно сила и кристалност (чистота) на звукът, както се казва звукът ще е притъпен.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                                Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                                FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Working...
                                X